Avbytare: Carl Odell, Johannes Jönsson, Jonas Persson, Victor Larsson och Joppe Nilsson.

Adam Norén ut - Victor Larsson in 70 min
Johan Hellström ut - Joppe Nilsson in 70 min
Sebastian Lindahl ut - Mathias Herrström in 74 min

MATCHKOMMENTARER
En bra andra halvlek gav storseger mot divsion 4 laget Balkan. ÖT Smygehuk saknade ett flertal spelare vilket gav chansen att testa de spelare som inte fått så mycket speltid i seriespelet. Det var skönt att komma igång igen efter uppehållet. I den 9:e minuten snor Sebastian Lindahl bollen från Balkanförsvaret men målvakten lyckas rädda Sebastians avslut. I den 11:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin skotträddning. I den 13:e minuten räddar Izzettin Adigüzel igen. I den 32:a minuten är ÖT försvaret överspelat och Christian Ahlström agerar räddande ängel när han räddar på mållinjen. I den 38:e minuten kommer Sebastian Lindahl fram fint på högerkanten men Sebastians skott går utanför. I den 44:e minuten skjuter Balkan i stolpen och på returen gör Izzettin Adigüzel en helt fantastisk dubbelräddning. Första halvlek slutar mållös och i paus byter vi målvakten där junioren Johannes Jönsson går in istället för Izzettin Adigüzel. I den 48:e minuten kontrar Balkan när man tar sig runt på högerkanten och spelar snett bak en en forward skjuter direkt och bollen går i mål via stolpen till 0-1. I den 49:e minuten spelar Carl Odell fram bollen till Johan Hellström som är fri men målvakten räddar. I den 52:a minuten tar Mathias Herrström sig in i Balkans straffområde och Mathias försöker spela bollen in framför mål men bollen stoppas av en Balkanhand, dock utan åtgärd. I den 53:e minuten kommer Johan Hellström ner till höger och spelar in bollen mot bortre delen av straffområdet där Carl Odell är fri men målvakten räddar Carls avslut. En riktigt bra press från hemmalaget nu. I den 55:e minuten slår Johan Hellström en hörna från vänster som Balkan nickar ut igen. Johan vänder bort en försvarare och skjuter från 20 meter men målvakten lyckas tippa bollen över ribban. I den 57:e minuten slår Sebastian Lindahl ett fint inlägg från vänster som en fri Mathias Herrström snyggt nickskarvar i mål till 1-1. Detta var Mathias första mål för året. ÖT Smygehuk fortsätter trumma på och en del byten görs. I den 68:e minuten kontar ÖT Smygehuk blixtsnabbt där Carl Odell driver upp bollen och spelar vidare till Sebastian Lindahl på högerkanten och Sebastian spelar snett bak till Johan Hellström som enkelt kan slå in 2-1. Det skulle komma mer. I den 73:e minuten slår Fredrik Odell en lång boll upp till Sebastian Lindahl som kommer i en löpduell med en försvarare och Sebastian drar iväg ett skott från 20-25 meter som målvakten på något sätt tappar mellan benen och in i mål till 3-1. I den 86:e minuten vinner Joppe Nilsson en duell med Balkans sista försvarare och Carl Odell tar hand om bollen och trampar iväg mot mål. Med sig har han Mathias Herrström och Carl spelar osjälviskt bollen i sidled och serverar öppet mål för Mathias Herrström som gör 4-1 och därmed sitt andra mål för dagen. En bra seger efter en rad missar i seriespelet. I nästa match väntar Rydsgårds AIF på fredagen den 2:a augusti klockan 19:00 på Granhällans IP.